Jablonická desiatka 2014

Rekordy prekonané, dvanásť medailí pre ŠK Jablonica

3.mája 2014 sa bežala Jablonická desiatka - memoriál Felixa Rímeša 3.ročník. Na 4km dlhej trati, dobehla najlepšie z jabloničaniek Blažena Kocúriková na 11.mieste, 2.miesto ženy nad 45r., na 10km to bol Tomáš Zavadil na 20.mieste. Celkovo sa zúčastnilo 221 dospelých, z toho jabloničanov - ženy 8, muži 14.

V detských kategóriách bolo 225 pretekárov, z toho 74 jabloničanov. Z nášho klubu bežalo 32 detí a na stupne víťazov sa postavilo 11.

Víťazom na 10km bol Noah Kimelly Kosgei z Kene, ktorý nadstavil nový traťový rekord - 0:30:52 a na 4km Zita Káczer z Maďarska - 0:13:43.

Pozrite si reportáž na   www.tvregion.tv/sk/archiv/movie/v-jablonici-zvitazili-kenan-a-madarka

 

Poďakovanie za pomoc pri Jablonickej desiatke

Chceli by sme poďakovať všetkým, ktorí nám pomáhali pri organizovaní pretekov. Sme veľmi radi, že sa do toho zapojilo veľa Jabloničanov, pretože sami by sme to nikdy nedokázali. Pri takýchto pretekoch je potrebných veľa organizátorov, na každej odbočke musí niekto stáť, aby do trate nevošlo auto. Ďakujeme ľuďom na Zápotockej ulici, Bernolákovej ulici a bytovkách, ktorí si dali autá z cesty preč a vytvorili tak širokú trať. Veď 221 ľudí bežalo naraz. Na štarte a v cieli ste vytvorili krásnu divácku kulisu, aká nebýva vždy a tým robíte naše preteky výnimočné. Pri vašom povzbudzovaní tých 225 detí vydalo zo seba maximálne nasadenie a to bolo na tom to najkrajšie.

Ďakujeme pani starostke Hazuchovej za ústretovosť a dôveru. Ďalej Obci Jablonica a pani doktorke  Sedlákovej  za vytvorenie odmien a odovzdávanie cien.

Poďakovanie patrí aj všetkým sponzorom. Vytvorili sme z vašich darov veľa cien, zabezpečili občerstvenie a zábavu pre deti a dospelých.

Potešila nás spolupráca s Klubom slovenských turistov Jablonica, Červeným krížom a Združením Kynológia Jablonica.

Zvlášť vďačíme našim hasičom, ktorí ukázali že patria v Jablonici k obetavým pomocníkom v akejkoľvek činnosti. Po piatkovej búrke bol na trati v úseku niekoľko sto metrov nános blata, ktorý by komplikoval  priebeh pretekov. Niekoľko hodín pracovali z vlastnej iniciatívy  na odstránení tohto nánosu, okrem toho rozkladali prístrešky, pri hlavných pretekoch dávali pozor na každej odbočke od hlavnej cesty smerom do kameňolomu a vytvorili občerstvovaciu stanicu v kameňolome. Nakoniec, po pretekoch spoločne s organizátormi zbalili prístrešky a upratali miesto štartu.

Tešíme sa na ďalší ročník a dúfame že sa nám bude dariť ďalej spájať ľudí pri športových podujatiach u nás.

                                                     ŠK Jablonica