J.A.H. - Sústredenie D.Raková - Plavecký Mikuláš

Malokarpatský kros 2018

Sobota 28.7.2018 Plavecký Mikuláš - muži 9km, ženy 7km
 
Muži hl.kat.9km: 9. Tomáš Zavadil - 40:00, 16. Roman Bachratý 43:57, 31. Peter Stanek 1:03:02
Ženy hl.kat.7km: 4. Adriana Vašková 36:33
Ženy 35r.7km: 2. Miroslava Zíšková 33:03, 5. Michala Martišová 37:45
 
Mládež: najml.ž.400m: D: 2.Tamara Svatíková  ml.ž.600m: 2.Adriana Vašková  st.ž.800m: 2.Simona Hrajnohová, 3.Natália Králiková  CH: 1.Adam Zubák  ml.prípr.150m: D: 1.Vanesa Poláčková  CH: 1.Alex Barcaj  benj.60m: 1.Olšovský Martin  Dorast 2000m: D: 2.Simona Hrajnohová  CH: 2.Adam Zubák
 
 
 

Sústredenie Dolná Raková - prípravka a najmladší

Pondelok 23.7. 2018

Ráno o 9:00 sme naplánovali príchod prípravky a 16:00 najmladších detí na Chatu Dolná Raková. Po ubytovaní mladších sme vybehli do terénnu na rozcvičku a jemné rozohriatie. Celé doobedie sme sa hrali rôzne hry v blízkosti chaty.  Po obede sme zobrali ruksaky s vodou a absolvovali 12,5 km dlhú trasu cez Karpaty v jemnom pokluse, miestami aj šprintoch. Celú trasu sme sa presúvali z bodu do bodu podľa nájdených indícií. Pri každej indícii nás čakalo malé občerstvenie, alebo sladká odmena ako zdroj energie. Celú cestu sme mali príležitosť najesť sa černíc,  a sem tam aj sliviek. Na trase bolo 5 prameňov pitnej vody, takže sme neboli ani smädní.  O siedmej sme sa vrátili do chaty, kde na nás čakali najmladšie deti s trénermi, ktoré mali už takisto po tréningu a dali sme si spoločnú večeru. Opiekli sme slaninu a špekáčky, deti sa pohrali a ukončili sme prvý deň sústredenia večierkou o 22:00 hod.

Utorok 24.7. 2018

V utorok ráno o 8:00 bol budíček, potom raňajky , rozcvička a až do obedovej prestávky sme súťažili a hrali rôzne hry pri chate. Po obede sme si zbalili veci na kúpanie a vyrazili na turistiku spojenú s plávaním. Po návrate sme si dali večeru a oddych. Najmladšie deti s trénermi mali pochod na Sokolské chaty, kde hrali pohybové hry a trénovali. Večerná strašidelná prechádzka lesom nesmela chýbať. Po troche strachu sme si posedeli pri ohni, zahrali schovávačku a išli nabrať sily do ďalšieho dňa.

Streda 25.7. 2018 bol posledný deň sústredenia.

Po raňajkách a rozvičke sme si zahrali pár pohybových hier a súťaží, a potom cestou cez les sme sa išli okúpať. Obed bol po príchode z kúpania "hurá pizza", a počas obedovej prestávky sme si vytvárali tričká s logom ŠK Jablonica a vyhodnocovali jednotlivé izby. Skupina najmladších detí mala tréning ako každý deň od 16:00 v areále pri chate. Ukončenie sústredenia bolo spoločne s rodičmi pri opekačke.

Sme veľmi radi, že všetci prežili sústredenie bez úrazu, dúfame, že sa deťom veľmi páčilo a tešíme sa na ďalšie spoločné chvíle.

 

Jablonické Atletické Hry 2018

Sobota 21.7. 2018 Atletická dráha v Jablonici
 
Atletické hry sa začali príhovorom starostu Silvestra Nestarca. So slnečným a veľmi teplým dňom sme odštartovali šesť detských kategórií v piatich disciplínach. V najml. chlapcoch zvíťazil Alex Matejov z ŠK Jablonica, najml. dievčatách Dominika Králiková z ŠK Jablonica, ml. chlapcoch Filip Kubíček z ŠK Jablonica, ml. dievčatách Tamara Svatíková a Adela Gbelcová z ŠK Jablonica, st. žiakoch Kristián Hlaváč z ŠK Jablonica, st. žiačkach Natália Králiková z ŠK Jablonica a v doraste Adriana Vašková a Sabina Poláčková z ŠK Jablonica.
O 13:30 začali bojovať o body dospelí, ktorí boli rozdelení do štyroch kategórií a súťažili v šiestich disciplínach. V mužoch junioroch zvíťazil Adam Búran, mužoch senioroch Dušan Tomek z ŠK Jablonica, ženách juniorkách Michala Martišová z ŠK Jablonica a v ženách seniorkách Mirka Zíšková z ŠK Jablonica.
V každej kategórii sa oceňovali aj jednotliví víťazi disciplín. Na podujatí sa zúčastnilo 35 dospelých a 32 detí. O občerstvenie sa postarali perfekní ľudia od Matúša a o ozvučenie a hudbu náš stály a skvelý Dj Miro Blažek. Všetkým pretekárom, sponzorom a divákom ďakujeme a tešíme sa na ďalší ročník.